dierenopstellingen

en dierentolk gesprekken

#POOSITIEF | Hanny Poos

Ieder dier maakt dingen zichtbaar. Jouw dier, zeker als hij deel uitmaakt van je gezin is heel goed in staat om gedrag te spiegelen.

1. Onbalans in gedrag

Heel veel honden zijn gelukkig "gezond" maar is er soms toch sprake van dysbalans. Als eigenaar merk je dat aan het gedrag, aan het uitlaten, aan eetgedrag, jeuk. Echt alles is informatie. Met mijn manier van werken streef ik altijd naar het herstellen van balans. Ik maak gebruik van bijvoorbeeld een biotensor om dingen uit te testen. Wat heeft je dier nodig ter ondersteuning, zodat je zo snel mogelijk weer een vrolijk energiek beest hebt. Als er bijvoorbeeld sprake is van een allergie, kan ik meekijken wat er in de diepte speelt en kan ik daarna uittesten hoe we je dier zo goed mogelijk kunnen ondersteunen zodat hij weer in balans en dus gezond is.

Voor mij staat als een paal boven water dat een dier altijd in staat is om zijn zelfherstellende vermogen aan te boren. Hier maak ik tijdens mijn werk dankbaar gebruik van. Alles kan! Ik ben altijd bereid om met je mee te blijven denken.

2. NEI

Tijdens een gesprek kan ik gebruik maken van een techniek die je NEI noemt. Neuro emotionele integratie. Alles is energie en dieren zijn heel goed in staat om die energie zichtbaar te maken. Met NEI kan ik als therapeut invloed uitoefenen op het gedrag van jouw dier. NEI is er altijd op gericht om in balans te komen. Het is heel bijzonder om te ervaren dat een dier vaak direct reageert op dat wat er in een sessie aan bod komt.

3. Traumatische ervaringen

Ook een dier kan traumatische ervaringen hebben opgedaan. Tijdens een gesprek merk ik dan dat de energie anders voelt. Door samen met jou het gesprek te voeren gebruik ik de informatie die ik waarneem in mijn lichaam om op te vangen welke kant een gesprek om moet.

Ik ontvang de informatie en vertaal het naar jou. Als je hond bij je in de buurt is krijg je direct feed-back. In de vorm van ontspanning of zuchten bij een dier. Ook zie ik samen met mijn cliënt regelmatig dat een dier ineens van alert, naar rustig liggen naast de baas gaat.

Over Hanny ~ dierentolk bij Poositief

Door mijn eigen ervaringen ben ik steeds meer gaan praten met dieren. In eerste instantie hielp ik vrienden die een hond of een paard hadden waar ze vragen over hadden. Altijd bleek dat een gesprek met mij effect had. Deze ervaringen hebben ertoe geleid dat dierentolken eerst een beetje een uit de hand gelopen hobby werden. Nu is echter duidelijk hoe belangrijk het is dat meer mensen leren hoe onze wereld in elkaar steekt. Onze dieren maken ons steeds bewuster. Mijn bijdrage is om dit meer zichtbaar te maken en anderen te ondersteunen om hier zelf ook grip op te krijgen. Altijd om de wereld mooier te maken. Mooier dan wij ons kunnen voorstellen!

Hulp is altijd heel dichtbij.

Neem contact op door het formulier in te vullen of stuur een app bericht.

Ik neem dan snel contact met je op.

Naar het contactformulier